Wie zijn wij

G-schaatsen Hoorn is een groep schaatsers die in het reguliere schaatsen niet goed mee kunnen komen. Dit kan zijn vanwege een verstandelijke en/of fysieke beperking. Ongeveer twaalf jaar geleden is het G-schaatsen opgericht door Anita Kerkhof. Wij zijn haar hier nog steeds heel dankbaar voor. En met veel enthousiasme wilden wij na haar emigratie naar Zweden het G-schaatsen voortzetten.

Onze schaatsers worden begeleid door een groep enthousiaste vrijwilligers die goed kunnen schaatsen, en die ervaring hebben met de doelgroep. Iedere schaatser wordt begeleid op het niveau dat bij hem/haar past. Ze worden uitgedaagd om beter te leren schaatsen maar zonder het plezier te verliezen. Want dat iedereen met plezier komt schaatsen vinden we heel belangrijk!

We schaatsen op woensdagmiddag van 16.30-17.30. Dit is een rustig uur en dat is voor onze schaatsers erg fijn. In de schoolvakanties is er geen les. Ook doen we wel eens mee aan wedstrijden, dit is uiteraard  geheel vrijblijvend. Dan worden er verschillende (kleine) afstanden gereden. Een keer per jaar is er ook een groot G-schaatsevent, hier doen verschillende G-schaatsverenigingen aan mee.  Het ene jaar wordt dit georganiseerd door Amsterdam, het andere jaar door Haarlem of Alkmaar en uiteraard ook door ons in Hoorn. Wat een enthousiasme zien wij tijdens dit event.

Ben je na het bekijken van onze website enthousiast geworden? Het is altijd mogelijk om eens te komen kijken. Een aantal proeflessen volgen is uiteraard ook geen probleem. Neem contact met ons op en dan zullen wij klaar staan zodat je naar binnen kunt. Zorg wel zelf even voor schaatsen, die kunnen eventueel gehuurd worden bij de ijsbaan. Handschoenen en een helm zijn verplicht. Als je geen helm hebt geef dit dan aan ons door, dan zorgen wij ervoor dat er een voor je klaarligt.

Hopelijk tot ziens op het ijs!!